0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
27. srpnja 2016.

Samo pozitivno

Piše Ana Zibar
Svatko je sam krojač svoje sudbine, zato trebate iz svoje glave izbaciti negativne misli, te živjeti sretno i biti sretni! Ne biste vjerovali, koliko vam je malo potrebno za sreću 🙂 Pa čak i pesimisti mogu početi ovako razmišljati, a sve što trebaju je samo vježbati, naravno svakodnevno. Zašto bi itko pored pozitivnog gledao negativno […]

Svatko je sam krojač svoje sudbine, zato trebate iz svoje glave izbaciti negativne misli, te živjeti sretno i biti sretni! Ne biste vjerovali, koliko vam je malo potrebno za sreću 🙂

smile

Pa čak i pesimisti mogu početi ovako razmišljati, a sve što trebaju je samo vježbati, naravno svakodnevno. Zašto bi itko pored pozitivnog gledao negativno na život i time si trovao dane? Svaka osoba ima problema, i to svaki dan... Ti problemi neće nestati sami od sebe, kao što se neće niti riješiti ako ćete na njih gledati negativno... Dakle ništa vas ne sprečava da na probleme gledate pozitivno i krenete ih rješavati, na taj način će vam biti barem malo lakše pristupiti problemu.

Ukoliko jednostavno ne znate kako biti pozitivni, možete isprobati sljedećih par vježbi, koje ćete uz svakodnevna ponavljanja brzo usvojiti 🙂

1. Smijte se što više! Od samog jutra nabacite osmijeh na lice  i sačuvajte ga u svim situacijama tijekom dana. Dokazano je da je smijeh najbolje oružje 🙂

2. Nemojte živjeti u prošlosti, jer se ona niti može vratiti, a niti se može ispraviti. Ostavite prošlost iza sebe i sve što vas smeta iz prošlosti, oprostite i ostavite tamo iza, kako bi mogli krenuti dalje, bez negativnosti i loših emocija.

3. Nemojte kriviti sve oko sebe, kao što niti nemojte prebacivati krivnju na druge oko sebe, jer je to jako negativno. Baš zbog ovakvih postupaka osobe nemaju kontrolu nad svojim životom. Izbacite misli krivnje iz glave i zadajte si da za nju nema mjesta kod vas u mislima.

4. Gledajte na život iz širokog kuta! Nikada ne sudite okolinu prema sebi i prema svojim stajalištima, jer niste uvijek u pravu i ponekad treba poslušati i druge i njihova stajališta. Gledajte nekada na život i tuđim očima. Na taj način ćete izbjeći puno konflikata, bolje ćete razumjeti druge i ćete prestati imati predrasude.

5. Zavist rješavajte samo na pozitivan način. Ukoliko osjećate zavist, iskoristite ju tako da vas gura u ostvarivanju vaših ciljeva. Neka vam zavist bude motivacija, kako bi i nju nakon nekog vremena okrenuli na pozitivno.

6. Kakvo god životno iskustvo imali, uvijek ga dijelite sa bliskim osobama. Važno je razgovarati o svemu pozitivnom i negativnom, sa osobom koja vas razumije i u koju imate povjerenja, jer ćete na taj način stvoriti osjećaj bliskosti, a to će vam donijeti olakšanje u teškim trenucima.

7. Živite sretno, jer ćete samo tako biti zdravi! Zdravlje i sreća su jako povezani, zato što više vježbajte, hranite se zdravo i živite bez poroka.

8. Glavni korak prema sreći je biti zahvalan! Budite zahvalni, kako bi postali svjesni svega lijepoga što vas okružuje. Preporuča se na kraju dana zapisati na papir na čemu ste sve zahvalni. U početku samo pišite na papir, sve dok vam riječi zahvale ne prijeđu u naviku. Nakon nekog vremena ćete sami prije spavanja razmišljati o tome, a tako ćete u svoj život prizvati pozitivu.

9. Razmišljajte o onome što volite, radite ono što volite i budite okruženi ljudima koje volite, kako bi pozitiva svaki dan bila što više u vašem životu.

10. Družite se sa ljudima koje volite i zabavljajte se! To će vam sigurno popraviti raspoloženje 🙂

Foto: Alexas_Fotos/Pixabay

One comment on “Samo pozitivno”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

15. studenoga 2014.
16. siječnja 2018.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross