0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
18. listopada 2014.

Šetnja psa

Piše Ana Zibar
Kada se odlučite ići u šetnju sa psom, spremite se pa tek onda pozovite psa da dođe. Morate biti potpuno smireni kada se spremate u šetnju, jer energija koju ćete prenijeti psu, će biti energija kakvu će pas imati u sebi tijekom šetnje. Stoga nastojte ne biti uzbuđeni ili ga ponukati na uzbuđenje. [fvplayer src="http://vimeo.com/109138880" […]

Kada se odlučite ići u šetnju sa psom, spremite se pa tek onda pozovite psa da dođe. Morate biti potpuno smireni kada se spremate u šetnju, jer energija koju ćete prenijeti psu, će biti energija kakvu će pas imati u sebi tijekom šetnje. Stoga nastojte ne biti uzbuđeni ili ga ponukati na uzbuđenje.

[fvplayer src="http://vimeo.com/109138880" splash="http://www.savjetnica.com/wp-content/uploads/2014/10/setnja-pasa.jpg"]

Oko šetnje ne treba raditi veliku stvar i moraju se znati pravila. Kada se ide u šetnju vi se spremate prvi pa zovete psa pred izlazna vrata i stavljate mu povodac. Nikada ne idete vi do psa da mu stavite povodac i nikada mu ne stavljate povodac, dok je pas uzbuđen. Tek kada se pas u potpunosti smiri i sjedne, onda mu stavljate povodac. Izlaženje iz stana ili kuće je jednako bitno za ostatak šetnje. Da bi vas pas poštivao, u šetnju morate vi prvi izaći. Što znači da pas uvijek mora biti iza vas, pa barem pola koraka. Nikada ne dopustite da pas hoda ispred vas!

Za šetnju psa najbitnije je da ste opušteni, kako bi to ogao biti i vaš pas. Ogrlicu psu uvijek treba postaviti visoko na vrat, kako bi imali najbolju kontrolu nad njim. Nisu dobre ogrlice koje se oblače na cijelo tijelo, jer su one namijenjene za vuču i povlače težinu psa, a nemaju kontrolu nad njim. Za šetnju psa, najbolje je koristiti kratki povodac, ne onaj na razvlačenje, jer sa njime jednako tako nećete imati kontrolu nad psom.

Kada šetate psa povodac treba biti opušten, nikada stegnut. Nikada nemojte dozvoliti da vas pas vuče, jer to znači da je on preuzeo kontrolu nad vama, ali isto tako nemojte niti vi njega pretjerano povlačiti. Pokušajte se opustiti i oboje uživajte u šetnji.

Jedna od najbitnijih stvari tijekom šetanja psa, je ta da ga ne smijete pustiti da hoda ispred vas. Pas uvijek mora hodati iza vas, jer u suprotnom on smatra da je vođa čopora, što znači da je i vaš vođa. Time stavljate veliki teret na samog psa i na samog sebe jer ćete imati problema sa njegovim ponašanje.

Hodanje ispred psa ne potlačuje psa i nije okrutno, nego samo tako funkcionira pseći mozak. Ljudski mozak funcionira drugačije, a ako želite imati dobar odnos sa svojim psom i ugodne šetnje, morati ćete naučiti razlikovati ljudski mozak od psečeg!

Foto: jfonono/freeimages 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross