0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
22. svibnja 2015.

Rad u trudnoći

Piše Ana Zibar
Ukoliko je vaša trudnoća nisko rizična i normalna, vjerojatno ćete moći obavljati svoje redovite dnevne aktivnosti. No, koliko god vaša trudnoća bila normalna, to neće uvijek biti moguće, jer ćete nekada biti jako umorni, posebno na početku i na kraju trudnoće, a možda će vas mučiti mučnine i vrtoglavice. Ako odlučite raditi u trudnoći, morate obratiti […]

Ukoliko je vaša trudnoća nisko rizična i normalna, vjerojatno ćete moći obavljati svoje redovite dnevne aktivnosti. No, koliko god vaša trudnoća bila normalna, to neće uvijek biti moguće, jer ćete nekada biti jako umorni, posebno na početku i na kraju trudnoće, a možda će vas mučiti mučnine i vrtoglavice. Ako odlučite raditi u trudnoći, morate obratiti pozornost na neke stvari, koje vam donosim u nastavku!

rad trudnice

Pazite da vam odjeća koju nosite ne smanjuje cirkulaciju, te da vas ne sputava u pokretima. Isto tako pripazite da vam cipele budu udobne, kako vas ne bi boljela stopala.

Uvijek sa sobom imajte vode, i pazite na unos tekućine u organizam, posebice za vrijeme radnog vremena.

Potrudite se da vaše radno mjesto bude što ugodnije, te smanjtie stres koliko god je to moguće. Vodite se onom poznatom da druge ne možete mijenjati, ali sebe možete! Ukoliko se ne možete riješiti stresa na poslu, vježbajte jogu, duboko disanje i šetajte za vrijeme pauze.

Svaku pomoć prihvatite! Često uzimajte pauzu, pa se ustanite i protegnite ukoliko sjedite, te ukoliko stojite, sjednite i podignite stopala na povišeno.

Probleme sa otečenim stopalima možete riješiti tako da ispod radnog stola držite povišenu kutiju na koju ćete staviti noge.

Kada osjetite umor, odmorite! Neka na vašem radnom mjestu bude mjesto na kojem ćete moći na kratko odmoriti od posla.

Ne zaboravite jesti pravilno! Uvijek uz sebe imajte međuobrok, te se pridržavajte uravnotežene prehrane.

Razgovarajte o poslu i trudnući i sa drugim trudnicama ili majkama koje su to prošle, pa poslušajte savjete.

Foto: admeijer/freeimages

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross